Specialisté GRANTEXU se účastnili konference ICT ve zdravotnictví

O téma financování projektů ve zdravotnictví se v GRANTEXU aktivně zajímáme a pravidelně vzděláváme. Dne 21. února 2023 proběhl již 16. ročník konference ICT ve zdravotnictví, které jsme byli součástí.

Jan Koňarik

23. 2. 2023

Dne 21. února 2023 proběhl již 16. ročník konference ICT ve zdravotnictví, které se za GRANTEX zúčastnili naši 3 kolegové včetně specialisty pro oblast zdravotnictví – Ing. Jan Koňarika, MBA. Hlavním tématem konference byly nové technologie a trendy v oblasti digitálního zdravotnictví – využití moderních technologií pro zlepšení diagnostiky, terapie a péče o pacienty nebo například zajištění bezpečnosti a ochrany soukromí dat.

Témata konference

  • On-line komunikace a bezpečná výměna dat mezi zdravotnickými zařízeními  
  • Elektronická komunikace lékařů s pacienty a platformy pro “řízení vztahů” s pacienty 
  • Využití ICT pro distanční zdravotní péči a skutečně bezpečná telemedicína 
  • DTx – Digitální terapeutika pro 21. století s využitím mobilních aplikací, senzorů a IoT 
  • Jak připravit zdravotnická zařízení na kybernetické útoky  
  • Dopad NIS2 na zdravotnické organizace 
  • Stav Národní strategie elektronického zdravotnictví – vznik národního řídicího centra pro eHealth a další iniciativy 
  • Aktivity IROP 2021–2027 – infrastruktura ve zdravotnictví

Jak konference probíhala?

Na konferenci vystoupili přední odborníci z oblasti medicíny, informačních technologií a zdravotnických zařízení. Jedním z nich byl i Ing. Martin Zeman, ředitel odboru IT a elektronizace zdravotnictví Ministerstva zdravotnictví, který přednášel na téma Úloha Národního centra elektronického zdravotnictví ve světle Národního plánu obnovy.

 

Ing. Martin Zeman představil plán digitalizace zdravotnictví včetně standardizace, telemedicíny a kybernetické bezpečnosti, který bude podpořen financemi z dotačního programu IROP.

Dalším důležitým tématem bylo Zvýšení kybernetické bezpečnosti dle směrnice NIS2 s využitím dotací Ministerstva zdravotnictví. Nová směrnice NIS2 se týká také veřejných subjektů poskytujících zdravotní služby, kteří mají více než 50 zaměstnanců.

 

V rámci konference se tak řešilo praktické využití dotací v oblasti zvyšování kybernetické bezpečnosti dle směrnice NIS2. Například to, jak může dojít k posílení kybernetické bezpečnosti v souladu s podporovanými aktivitami Ministerstva zdravotnictví s využitím nejnovějších služeb, produktů nebo dalších softwarových modulů.

GRANTEX a zdravotnictví

O téma financování projektů ve zdravotnictví se v GRANTEXU aktivně zajímáme a pravidelně vzděláváme. Pokud vás zajímají aktuální i plánované dotační příležitosti pro vaše zdravotní zařízení, napište nám. Rádi vám pomůžeme s výběrem dotačního titulu i se zpracováním vaše projektu.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Jan Koňarik

Jan je obchodním manažerem. Jeho pracovní náplní je identifikace vhodných dotačních titulů od výzkumu přes úsporná opatření, technologie v průmyslu 4.0 až po inovace a komplexní dotační i odborné poradenství.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru