Odstartovala 1. veřejná soutěž v programu THÉTA 2

Vysoutěžte až 90% dotaci na výzkum, vývoj a inovace v energetickém sektoru. Podávat své přihlášky můžete do 27. října 2023.
Divinova

Veronika Divinová

14. 9. 2023
1-5-1024x575

Podnikáte v energetickém sektoru? Pak nepřehlédněte nově vyhlášenou veřejnou soutěž v programu THÉTA 2, která rozděluje mezi žadatele celkem 900 mil. Kč určených na projekty výzkumu, vývoje a inovacÍ. Cílem soutěže je podpořit vize transformace a modernizace české energetiky.

 

VYPLACENÍ DOTACE PŘED ZAHÁJENÍM PROJEKTU

 

Hlavním benefit, na který veřejná soutěž láká, je způsob financování ex-ante. Tedy vyplacení dotace do 60 kalendářních dnů od rozhodnutí o poskytnutí dotace. U velké většiny dotačních podpor se zpravidla setkáváme s financováním ex-post, tedy až po ukončení celého projektu, který často trvá i několik let, a tak se projekt neobejde bez dalších zdrojů financování. Zde vás nic takového čekat nemusí.

 

PROJEKT TRVAJÍCÍ I VÍCE NEŽ 7 LET?

Ano!

 

Veřejná soutěž je rozdělena na tři podprogramy a podprogram č. 3 je určen dlouhodobým projektům s délkou trvání až 90 měsíců. Navíc zde nenajdete ani žádný limit pro maximální možnou vyplacenou výši podpory. Pokud váš projekt u hodnotící komise uspěje, můžete tak získat velmi zajímavou dotaci na několik následujících let.

ROZHODOVAT BUDE POUZE KVALITA PROJEKTU

 

Přihlášku je nutné podat v rámci soutěžní lhůty, tedy do 27. října 2023. O tom, zda však dotaci získáte, bude následně rozhodovat pouze kvalita projektu. Hodnocení bude probíhat v období od 28. 10. 2023 do 30. 4. 2024.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUTĚŽI

 

Soutěžní lhůta: 14. 9. – 27. 10. 2023

Výše dotace: Až 90 % na jeden projekt

Kdo může žádat: Podniky bez ohledu na velikost či právní formu a výzkumné organizace

Místo realizace projektu: Celá ČR

Poskytovatel podpory: TAČR

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru