Pojištění uměleckých předmětů a sbírek

Koupě různých uměleckých předmětů se jeví jako výhodná investice a cesta ke zhodnocení finančních prostředků. Stejně jako každá jiná investice, i investice do umění s sebou nese určitá rizika. Jak se proti těmto rizikům chránit?
Divinova

Veronika Divinová

3. 11. 2020
pojisteni-umeleckych-predmetu

Koupě různých uměleckých předmětů se jeví jako výhodná investice a cesta ke zhodnocení finančních prostředků. Stejně jako každá jiná investice, i investice do umění s sebou nese určitá rizika. Kromě klasických rizik, jakými jsou například vodovodní škody nebo požár, nám sem vstupují například rizika spojená s transportem umění, krádež či nechtěné poškození například dětmi.

Jak se proti těmto rizikům chránit?

Pojišťovny dnes nabízí pojištění umění (nebo tzv. věcí zvláštní hodnoty) v rámci produktu na pojištění domácnosti. Tento produkt je ale primárně určen právě pro pojištění domácnosti a parametry pojištění umění jsou tak poměrně omezeny. Omezení se týká jak pojistných částek, tak rozsahu pojistného krytí.

 

Co tedy dělat, když běžné pojištění domácnosti nestačí?

Klientům, kteří to s uměním myslí vážně a mají cennější sbírky, běžné pojištění domácnosti nestačí.

 

Díky našim obchodním partnerstvím máme v této oblasti řešení i pro ty nejnáročnější klienty, a to u pojišťoven v ČR i v zahraničí. Speciální pojistné produkty na pojištění umění nejsou nijak závislé na pojištění domácnosti nebo nemovitosti. Klient si tedy může pojistit pouze uměleckou sbírku. Má tedy jasně stanoveno, kolik zaplatí za pojištění sbírky, což mu pak i usnadní výpočet zisku nebo návratnosti investice do umění.

 

Jelikož každá umělecká sbírka je svým charakterem unikátní, v oblasti pojištění se tak nejedná o nějaký unifikovaný produkt, ale každá nabídka je šitá na míru dle konkrétních potřeb a požadavků klienta.

 

Pokud i vy máte svou uměleckou sbírku a zajímá vás kvalitní pojištění, neváhejte nás kontaktovat pro bezplatnou a nezávaznou kalkulaci.

V případě vašeho zájmu o bezplatnou a nezávaznou nabídku pojištění uměleckých sbírek, nás neváhejte kontaktovat.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O PORADENSTVÍ V OBLASTI POJIŠTĚNÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru