Prodáváte on-line? Podívejte, na co můžete čerpat dotace.

Vytvořte e-shop s napojením na ERP systém, zakázkovou webovou aplikaci nebo digitalizujte a robotizujte váš velkoobchod. Malé a střední podniky na tyto projekty v současné době mohou získat dotaci ve výši 30-40 %.
Divinova

Veronika Divinová

14. 8. 2023
fotky-web-85-1

On-line prodejci mohou žádat o dotace na vývoj pokročilého e-shopu, aplikace či jiného webového rozhraní. Na tyto projekty navíc mohou využít služeb digitální či vývojářské agentury, a to až do výše 3 000 Kč/hod. Nicméně je nutné zmínit, že minimální výše dotace v aktuální výzvě Digitální podnik je 250 000 Kč a míra dotace se pohybuje mezi 30–40 %. Dotační podpora se tak vyplatí spíše u rozsáhlejších a pokročilejších řešení.

Podporované výdaje

Níže jsme pro vás vybrali způsobilé výdaje, které se váží k podpoře online obchodu, ať již provozujete e-shop, velkoobchod nebo například vzdělávací platformu.

  • Služby poradců, expertů, studie – náklady na externě nakupované služby poradců, expertů či znalců.

  • Nákup pokročilých softwarů – např. BIM, CAE, CDE, GIS, MIS, APS, DMS, WMS, ERP systémy, virtualizační platformy (např. typu KVM, Azure, vSphere atd.), softwary pro řízení životního cyklu – PLM (například Vault, Windchill, 3DEXPERIENCE atd.), které mají přímý vliv na fungování firemních procesů a přináší nové funkcionality.
  • Webové stránky s rozšířenou funkcionalitou – webové stránky přímo propojené s ERP žadatelem, pokročilé e-shopy se zákaznickým konfigurátorem (například konfigurátor budoucího výrobku, prvky SmartOffice).
  • Prvky nových obchodních modelů – např. B2B, B2C (tyto modely musí být založeny mimo jiné na analýze dat a predikcích), backend procesy (integrace s účetnictvím, logistikou atd.).
  • Implementace pokročilých software s přímou vazbou na nakupovanou technologii/službu.

Příkladové projekty

E-shop napojený na ERP systém

V rámci dotace si můžete nechat vytvořit zakázkový e-shop s napojením na současný ERP systém, nebo si i v rámci dotace nový a pokročilý ERP systém pořídit. Pokud již ERP systémem disponujete, je možné dokoupit jeho nejnovější nadstavbu, a tím práci s podnikovými zdroji ještě více zrychlit, usnadnit a zkvalitnit.

Vývoj webové / mobilní aplikace

Nechte si vytvořit pokročilé webové rozhraní s možností vytváření uživatelských účtu. Takové projekty lze aplikovat například pro vzdělávací platformy, online fitness lekce a jiné online služby. Podmínkou je vývoj třetí stranou. Podporovány jsou pak především pokročilejší řešení, která využívají cloudové uložiště, získávají a zpracovávají data nebo například ty, které jsou propojené s dalšími softwary v podniku.

E-shop napojený na ERP systém

V rámci dotace si můžete nechat vytvořit zakázkový e-shop s napojením na současný ERP systém, nebo si i v rámci dotace nový a pokročilý ERP systém pořídit. Pokud již ERP systémem disponujete, je možné dokoupit jeho nejnovější nadstavbu, a tím práci s podnikovými zdroji ještě více zrychlit, usnadnit a zkvalitnit.

Digitální podnik

  • Příjem žádostí: 3. 7. 2023 – 2. 11. 2023
  • Míra dotace: malé podniky – 40 %, střední podniky – 30 %
  • Výše dotace – minimálně ve výši 250 000 Kč a maximálně do výše 200 000 EUR
  • Projekt lze realizovat na území České republiky s výjimkou hl. m. Prahy.
  • Způsob financování je ex-post, tedy až po ukončení projektu.

Pokud byste nestihli podat výzvu v rámci této výzvy do 2. listopadu, nemusíte mít obavy. Do konce roku očekáváme spuštění další kola příjmu žádostí. Projekty digitalizace jsou v současné době mezi malými a středníky podniky dlouhodobě podporovány, proto je možné chystat váš projekt bez ohledu na konkrétní dotační výzvu.

 

Více o dotaci

Máte další dotazy k tomu, jak je dotačně možné podpořit vámi zamýšlené projekty? Rádi byste si ověřili, zda je váš projekt způsobilý pro čerpání dotační podpory? Chcete získat během dotačního procesu profesionální podporu, která přispěje k úspěšnému a bezproblémovému čerpání podpory?

 

Neváhejte se na náš obrátit. V našem týmu najdete dotační specialisty, kteří se úzce věnují projektům digitalizace a rádi vás celým procesem provedou.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Veronika Divinová

Veronika pro vás pravidelně připravuje newslettery s novinkami nejen ze světa dotací, ale také z oblasti daní, účetnictví, práva, pojištění nebo auditu. Píše a publikuje články a spravuje sociální sítě.

David Fedorjak

David je v GRANTEXU obchodním manažerem. Má na starosti soukromý sektor a zaměřuje se tak na komplexní poradenství pro podnikatele firem všech velikostí. Mimo jiné identifikuje vhodné dotační tituly, především týkající se výzkumu a vývoje, digitalizace a úsporných opatření.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru