Změny v přihlášení do portálu ISKP21+

Přihlašovali jste se někdy do portálu ISKP21+? Nepřehlédněte změny týkající se sjednocení účtů a nového způsobu přihlašování výhradně pomocí Identity občana, díky kterému již nebude značnému množství uživatelů nadále umožněno přihlašování způsobem jako doposud. Změny budou platné od 29. března 2024 a závazné pro všechny uživatele. V případě neřešení nového způsobu přihlašování do portálu může být zásadně ohrožena realizace dotačních projektů i samotná dotační podpora příjemců dotací.
Divinova

Veronika Divinová

15. 2. 2024
login2

Portál ISKP21+ je určen především žadatelům a příjemcům dotační podpory z fondů EU. Ti získávají v portálu přístup k administraci a monitoringu jednotlivých dotačních projektů po celou dobu jejich životního cyklu. Portál slouží jako oficiální platforma pro administraci dotačních projektů a je povinností uživatelů jeho prostřednictvím sledovat změny i aktuální informace.

 

Dne 29. 3. 2024 nastane zásadní změna v přihlašování do portálu. Nově dochází u majitelů více než jednoho uživatelského účtu k jejich sjednocení pod jednu identitu, a to pomocí unikátního klíče, který byl součástí depeše a e-mailu, jež byl odeslán na každý uživatelský účet registrovaný před datem 20. 12. 2024.

Od 29. 3. 2024 přihlášení pouze přes NIA

Součástí změny je také nová povinnost přihlašování do portálu výhradně pomocí Identity občana (NIA) – dvoufaktorového ověření standardního pro komunikaci s veřejnými orgány v digitálním prostředí. Dochází k odstranění možnosti přihlášení pomocí ADFS, které již od 29. 3. 2024 nebude pro uživatele přístupné.

Změny se netýkají vlastníků pouze jednoho účtu přihlašujících se přes Identitu občana.

Jak se přihlásit přes NIA?

Pokud jste se dosud přihlašovali pouze pomocí jména a hesla (ADFS), bude nutné se nově do portálu přihlašovat pomocí Identity občana (NIA). V praxi to znamená, že po vás při přihlášení bude vyžadováno potvrzení pomocí jednorázového SMS kódu, který zvyšuje úroveň zabezpečení vaší identity.

Přihlášení přes NIA je nutné nejprve aktivovat. Aktivace je možná třemi způsoby:

 

přihlášením přes datovou schránku 

nejjednodušší způsob aktivace NIA pro ty, kteří již datovou schránkou disponují;

1. 

ověřením pomocí eObčanky – přes aplikaci eObčanka – identifikace;

2. 

osobní návštěvou kontaktního místa veřejné správy Czech POINT.

3. 

Jak aktivovat NIA prostřednictvím Czech POINTU

Pokud nevlastníte datovou schránku nebo eObčanku, navštivte pro aktivování Identity občana jakoukoliv pobočku Czech POINTU, kde podáte Žádost o poskytnutí referenčních údajů z registru obyvatel jiné osobě, kterou je Digitální a informační agentura (IČO 17651921).

 

S sebou budete potřebovat:

  • Doklad totožnosti
  • Identifikační kód, který jste získali po dokončení registrace uživatelského účtu na vaši e-mailovou adresu

Jak vyplnit žádost

V žádosti označte, že máte zájem poskytnout údaje „datum narození“ a „čísla elektronicky čitelných dokladů“. Váš identifikační kód vložte do zprávy pro příjemce, a nakonec v žádosti zvolte možnost „jednorázového poskytnutí“. Podání žádosti je bezplatné.

Nestihli jste termín 29. 3. 2024?

Své účty sjednoťte a přihlášení přes Identitu občana aktivujte nejlépe do 29. března 2024. Možnost ke změnám však budete mít i po tomto termínu, avšak do provedení změn vám bude odepřen přístup do portálu.

Upozorňujeme, že toto odepření přístupu k administraci a monitoringu vašeho dotačního projektu může ohrozit vaší dotační podporu a poskytovatelé dotací nebudou na tuto skutečnost brát jakékoliv ohledy.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru