Aktualizace harmonogramu OP TAK pro rok 2024

Došlo k aktualizaci výzev OP TAK pro rok 2024. Připravili jsme pro vás aktualizovaný přehledný harmonogram a výčet nejdůležitějších změn. Těmi jsou zejména přidání nové výzvy na rozvoj high-tech sektoru, úpravy v zaměření a alokaci u Aplikace – výzvy II, a také zrušení Inovačních voucherů.

Tereza Kubešová

11. 4. 2024

2021-2027

0
mld. Kč

2024

0 +
mld. Kč

2024

0
dotačních výzev

Aktualizovaný Harmonogram výzev OP TAK pro rok 2024 zveřejnilo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Veškeré aktuální informace najdete na jednom místě v našem aktuálním přehledu.

Zásadní změny oproti předchozí verzi harmonogramu OP TAK jsou:

  • Zrušení Inovačních voucherů – výzva IV. Podle původního harmonogramu měly být vyhlášeny ve 2. kvartálu, v aktualizovaném harmonogramu nejsou uvedené.
  • Přidání nové výzvy Aplikace III ve 3. kvartálu. Zaměřuje se na rozvoj high-tech sektoru a pokročilých technologií. Alokace této výzvy bude 3 mld. Kč.
  • V rámci původní Aplikace – výzvy II, která je plánovaná také ve 3. kvartálu, došlo ke změně zaměření výzvy. Nově se bude týkat specificky vývoje softwarových výstupů. Kromě toho se sníží alokace z původních 1,5 mld. Kč na 1 mld. Kč.

O programu OP TAK

Operační program Technologie a aplikace pro konkurence schopnost (OP TAK) se skládá z 5 priorit. Každá z nich se dělí na specifické cíle, v rámci kterých jsou definované podporované aktivity. Týkají se především oblasti výzkumu, vývoje, inovací, digitalizace, chytré energetiky nebo cirkulární ekonomiky.

 

Program je primárně určený pro malé a střední podniky, některé dotační tituly jsou vhodné i pro velké podniky a výzkumné organizace. Podporovaným územím je celá ČR s výjimkou Prahy. To znamená, že projekt nesmí být realizovaný na území hl. m. Prahy (žadatel zde ale může mít sídlo).

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Tereza Kubešová

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru