Ohlédnutí za veletrhem TECHAGRO

Na brněnském výstavišti se ve dnech 7. až 11. dubna 2024 konal mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO. Po několikaleté pauze nabídl návštěvníkům přehlídku nejmodernějších zemědělských technologií i zajímavé přednášky.

Ondřej Horčička

23. 4. 2024
Fotky web

Budoucnost českých farmářů

Velká pozornost byla věnovaná budoucnosti českého zemědělství, jejíž prezentaci patřil celý jeden pavilon. Návštěvníci se seznámili s moderními technologiemi, které si prohlédli na vlastní oči. Vyslechli si také sérii zajímavých přednášek na téma chytrého zemědělství a dalších aktuálních výzev, které tento obor čekají.

Jsme rádi, že jsme mohli být jako partneři součástí expozice firem, které svými službami podporují růst českého zemědělství – šlo o společnosti RENOMIA (oddělení AGRO), GRANTEX dotace a Agdata. Praktické ukázky vždy vítězí nad teorií. Naši kolegové z Agdata na místě našeho stánku představili praktické ukázky aplikace jejich systémů pro precizní zemědělství u svých klientů a reálných přínosů, které jim jejich využívání dennodenně přináší.

Diskuze o změně klimatu

V rámci druhého dne konání veletrhu proběhla odborná konference s názvem Klimatická změna a zemědělství. Přednášky patřily takovým tématům jako je dopad klimatických změn na zemědělství, jejich eliminace, ale například i vlivům na bezpečnost potravin.

Snad tou nejdůležitější součástí celého veletrhu byla přehlídka nepřeberného množství nejen zemědělské techniky. K vidění byly nové nablýskané stroje a vybavení určené pro každodenní práci v rostlinné a živočišné výrobě, ale i například v lesnictví.

Dotace pro české zemědělce

Dobrou zprávu pak přinesl ministr zemědělství Marek Výborný, který v rámci svého vystoupení na 33. sněmu Agrární komory České republiky zemědělcům přislíbil, že ještě v letošním roce Ministerstvo zemědělství ČR zajistí dodatečných 2,5 mld. Kč na investice do zemědělského podnikání.

Čeští zemědělci tak už tento podzim (v říjnu 2024) budou moci s větší šancí získat dotační podporu

až 50 % na pořízení nové techniky, vybavení, ale i například zázemí pro svou podnikatelskou činnost v rostlinné i živočišné výrobě. V kontextu současné situace českých zemědělců jsou to alespoň nějaké pozitivní zprávy.

Společně s kolegy z GRANTEX dotace jsme připraveni pomoci všem zájemcům na tuto podporu dosáhnout.

GRANTEX dlouhodobě podporuje české zemědělství. Záleží nám na konkurenceschopnosti tuzemských zemědělských podniků, a proto vám již více než 10 let pomáháme získávat finance na podporu a rozvoj podnikání z aktuálních dotačních programů.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

DOTACE NA MÍRU S VÁMI BUDOU KONZULTOVAT

Ondřej Horčička

Ondřej je partnerem pro oblast dotačního poradenství. Pomáhá českým firmám a municipalitám správně identifikovat a pojmenovat potřebu využití veřejné podpory. Konzultuje s nimi, jak nastavit její uplatnění, aby sloužila k jejich rozvoji i v budoucích letech. Aktivně šíří povědomí o této problematice mezi odbornou i laickou veřejností. Podílí se na tvorbě seminářů a workshopů, které s problematikou veřejné podpory souvisí. V oblasti veřejné podpory se pohybuje již od roku 2011.

Zuzana Šlížková

Zuzana je součástí obchodního týmu a věnuje se převážně dotacím pro města a obce. Setkat se s ní ale můžete i jako firemní zákazníci. Společně s projektovým oddělením nastaví váš záměr, tak aby vyhovoval všem podmínkám daných výzev.

Martina Justová

Martina je součástí projektového týmu. Specializuje se především na přípravu dotačních žádostí v oblasti zemědělství a energetiky. Je také úspěšnou absolventkou inženýrského oboru Rozvoj venkovského prostoru na České zemědělské univerzitě v Praze.

MÁM ZÁJEM O DOTAČNÍ PORADENSTVÍ

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru