Úspory energie – výzva II vyhlášena!

Řídicí orgán OP TAK vyhlásil dne 10. 5. 2024 Úspory energie – výzvu II. Kdy bude zahájený příjem žádostí a jaké aktivity jsou podporované? Přinášíme přehled nejdůležitějších informací.

Tereza Kubešová

10. 5. 2024

Specifika výzvy Úspory energie

Úspory energie – výzva II je zaměřená na snížení energetické náročnosti budov a úspory energií v podniku. Je určená pro malé, střední i velké podniky na území ČR s výjimkou Prahy. Příjem žádostí bude zahájený 24. 5. 2024 a potrvá do 31. 10. 2025. Míra podpory se pohybuje v rozmezí 30 – 80 % a její výše závisí na velikosti podniku, typu podporované aktivity a také na lokalitě, ve které se podnik nachází. Způsobilé výdaje musí být min. ve výši 625 tis. Kč a max. do výše 2 mld. Kč.

Přehled podporovaných aktivit

  • Zateplení obvodového pláště, výměna a renovace otvorových výplní a další stavební opatření, která mají prokazatelně vliv na energetickou náročnost budovy.
  • Zvýšení energetické účinnosti technických systémů budov (vytápění, chlazení, nucené větrání včetně rekuperace, úprava vlhkosti vzduchu aj.)
  • Zavádění prvků efektivního nakládání s energií a optimalizaci provozu k regulaci její spotřeby.

Nejste si jistí, zda máte na dotační podporu nárok? Ozvěte se nám a společně ověříme, zda jste způsobilým žadatelem. Probereme s vámi detailně váš záměr i to, na jak vysokou podporu byste mohli dosáhnout.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Tereza Kubešová

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru