Vyhodnocení výsledků 1. kola příjmu žádostí intervencí rozvoje venkova

Největší dotační příležitost mezi zemědělci a potravináři v roce 2023 je za námi a GRANTEX u toho byl také. Jak úspěšní žadatelé letos byli?
Divinova

Veronika Divinová

9. 10. 2023
1-15-1024x575

Podnikající osoby v oblasti zemědělství a zpracování zemědělských produktů mohly téměř po dvou letech opět žádat o dotační podporu na rozvoj a podporu jejich činnosti. Podporována byla celá řada aktivit od nákupu strojů přes výstavbu a rekonstrukci budov a objektů až po podporu inovací nebo začínajících zemědělců. Jednotlivé aktivity pak byly rozděleny do jednotlivých intervencí.

 

Vzhledem k poměrně dlouhé dotační odmlce společně s dalšími negativními tržními faktory, se kterými se zemědělci a potravináři v posledních letech potýkají, se potvrdil očekávaný vysoký zájem mezi žadateli. Celkem bylo podáno 5 632 projektů v hodnotě 13,3 mld. Kč, z toho více než 77 % všech žádostí v intervenci Investice do zemědělských podniků.

 

Pokud se vám dotační podporu nepovedlo letos získat, zaměřte se na jarní a podzimní kolo intervencí rozvoje venkova v roce 2024. V jarním kole pro vás budou přichystané intervence z oblasti lesnictví a nezemědělských činností a v podzimním kole poté komplexní podpora v zemědělství a potravinářství.

Chcete být i nadále v obraze? Sledujte nás.

Divinova

Veronika Divinová

Veronika miluje psaní a již od studií obdivovala umění marketingu. Po dokončení magisterského oboru Management a podnikání na Newton University se proto rozhodla plně rozvíjet právě v marketingu. Její nejsilnější parketou je copywriting, e-mail marketing a sociální sítě.

Neseme odpovědnost spolu s vámi

Za naše služby nám náleží odměna až po úspěšném získání vaší dotace. Realizujeme proto pouze takové projekty, které mají vysokou šanci na úspěch. Nemarníme zbytečně váš čas a neslibujeme vám nemožné. Naprostá otevřenost je klíčovým pilířem naší spolupráce.

Související články

Přehled aktuálních dotací pro potravináře

Podnikáte v potravinářství či jako výrobce krmiv? Podívejte se na přehled dotací, které vám pomohou...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole





    Přejít nahoru